Melco A stevig aan de leiding na winst tegen Guco Lier

13 januari 2020 13:10

Melco, leider in TDM1 moest op zondag spelen op verplaatsing bij Guco Lier. De zaterdagavond had 1al wat verrassingen gebracht: vrij onverwachte nederlagen van de directe achtervolgers Gembo Borgerhout en Basics Melsele. Mooi nieuws, gevolgd door minder goed nieuws: Sam Hemeleers moest in laatste instantie ziek afmelden. Guco is dit jaar gepromoveerd naar TDM1 waar het al een mooie 6-de plaats heeft en bovendien beschikt over Niels Van Den Eynde , met onze Louis Hazard een topscorer in de reeks.

Een snelle start van de wedstrijd en na 2 minuten 6-5. Mattias Palinckx bracht dan Melco 6 – 7 voor. Louis Hazard en Alexander Schepens brachten dan 6 – 12 op het bord. Guco Lier moest al naar adem happen en Melco foutief stoppen. Anton D’Herck hield Van Den Eynde perfect uit de wedstrijd en scoorde ook zelf: 6 – 14 na 5 minuten. Guco had het moeilijk om zich te organiseren tegen de Melco defense, en kon dan ook moeilijk scoren. Het defensief plan van Melco werd perfect uitgevoerd. Voeg daarbij nog snelle transitie en goede aanvallende plays en dat geeft dan na 8 minuten 8 – 22! Guco had ondertussen al alles geprobeerd qua wissels maar keek tegen 12 – 23 aan na periode 1.

Na de uitstekend 1ste periode van Melco was het de vraag of ze dit konden doortrekken. Een 3 ptr van Kjell Devacht en vrijworpen van Hazard gaven onmiddellijk al 12 – 28. Een bom en 2 vrijworpen van Guco brachten hen een beetje dichter, maar met bom nr 2 van de sterke Devacht bleef Melco 17 – 31 voor. Guco wilde wel maar met de sterke defense van Melco kregen ze geen gemakkelijke shots, en gingen zo ook soms wel overhaast te werk. Thomas Mertens en Kenneth de Vos scoorden ook en Melco voerde gestaag zijn voorsprong op. Anton D’Herck, sterk spelend zorgde voor de 20 punten kloof : 21 – 41 na 8 minuten. Guco kon dan nog efkens milderen vanaf de vrijworp lijn maar moest aan de rust duidelijk zijn meerdere erkennen in Melco, dat zowel offensief als defensief uitstekend basket bracht . Ruststand 25 -41.

Melco had de wedstrijd al in een goede plooi gelegd en ging door op zijn elan in periode 3. Guco probeerde met een zone defense Melco af te stoppen maar Melco bleef aanvallend zeer efficient en op minuut 4 zorgde Schepens weer voor de 20 punten kloof 31 – 51. Palinckx en D’Herck scoorden en via De Vos werd een verschil van 26 pt bereikt, 31 – 57. 3ptr nr 3 van Devacht en een 3 pt buzzershot van Hazard en het verschil werd nog groter: 36 – 64 na 7 minuten in periode 3. Guco probeerde nog dichter te komen maar een controlerend Melco hield de match goed in handen, 44 – 70 na periode 3.

Bij Melco ging de intensiteit in periode 4 begrijpelijk wat naar beneden en Guco kon meer in de wedstrijd komen, enkele punten inlopen, maar dat was onvoldoende om Melco nog te bedreigen. Met bom nr 4 van Devacht en een 3 ptr van topscorer Hazard haalde Melco de zege binnen. 67 – 86. Een oververdiende zege van een goed collectief en tactisch uitstekend spelend Melco. En daarmee staat Melco nog steviger aan leiding !

Periodes: 12 -23, 13 – 18, 19 – 29, 23 – 16

D’Herck: 10, Devacht: 16, Hazard : 22, Schepens: 8, Palinckx: 10, Malick Fall: 5, Mertens: 4, De Vos: 11