Melco B neemt de scalp van Houtem: 65 - 95

13 januari 2020 13:15

Van onze voorzitter is geweten een bezige bij te zijn, en toch dacht hij: "Een éénmalig verslag van Melco B kan er wel bij". Veel leesplezier!

Na de offensieve offday in de thuiswedstrijd tegen Gent waren de troepen van afscheidnemend coach Pedro gebrand op een overwinning op bezoek bij Houtem. De afwezige blokker Thomas werd in de kern vervangen door een andere topstudent Anton.

De starting 5 van Melco B (Alexandre, Gilles, Matthias, Jens en Joris) startte prima aan de wedstrijd, maar een productieve Matthias moest snel naar de kant wegens foutenlast. Victor viel gezwind in met 3 driepunters op een rij, en ook Alex en Gilles vonden de weg naar de korf. Jens was solide in verdediging en joris vond na moeizame start ook vlot de weg naar de korf. En wanneer Kenzo, Ayman en Anton op het terrein kwamen zagen we geen verzwakking, wel in tegendeel. Na een 13-22 tussenstand na Q1 stoomde Melco door naar een mooie 36-55 bij de rust.

Houtem probeerde natuurlijk tegen te prikken na de pauze en ging over naar zone defense. Eventje leek dit te lukken (en kwam het tot 12 punten terug) maar Melco reageerde gevat, onder andere met steals en driepunters van Ayman (53-71 na Q3). Bij Houtem was de veer nu gebroken, en Melco bleef (nu vooral via Mathias) vlot scoren. Duidelijke en verdiende overwinning (65-95), die hopelijk verlengstukken krijgt, te beginnen in de thuiswedstrijd tegen Blankenberge.